Hírek
Posted in

Elektromos bicikli vásárlása adómentesen 2024-ben

Posted in

Egy elektromos bicikli nem csak kényelmet hoz a mindennapjaidba: a dugóban eltöltött felesleges perceket is megspórolod vele. Nem csoda, hogy sok munkáltató felismerte ezen közlekedési mód előnyeit, s biztosít dolgozóinak ingázáshoz elektromos bringát. Te is régóta szemezel már a Blurby Bike-kal? Most elmondjuk, hogyan juthatsz hozzá kedvező feltételekkel. 

2024-ben is lehetőséged van munkahelyi juttatás, cafetéria keretében elektromos kerékpárt használni.

Szabadidős tevékenység

A korábbi törvénymódosításnak köszönhetően megengedett már a kerékpár dolgozó általi munkaidőn kívüli, magáncélú használata is. Ingázhatsz vele, de akár hétvégi kiruccanás céljából is tekerhetsz vele, sőt mi több, családtagjaid is, mely utaknak nem kell a munkatevékenységhez kapcsolódnia.

Adózási előnyök

Az elektromos kerékpárok adómentes beszerzése ebben a rendszerben új és innovatív lehetőséget kínál. A kerékpárok beszerzése és karbantartása adómentesen elszámolható, ami jelentős megtakarítást jelent a vállalatok számára. Nem beszélve az üzemanyag- és az autók jóval magasabb fenntartási költségeinek megspórolásáról.

Hogy működik ez a gyakorlatban?

Kezdetben bevezethető a kerékpárok egyéni kínálata, akár csak 1-1 alkalmazott számára. Ez jó lehetőség, hogy felmérjük mennyire válik be, és esetleg lenne-e igény több darabra. A vállalatok cafetéria programon keresztül viszont akár egy egész kerékpárflottát is kialakíthatnak, amelyeket az alkalmazottak munkába járáshoz és szabadidős tevékenységekhez egyaránt használhatnak. Számos típusú kerékpár közül választhatnak, ízlésnek, céljaiknak és a dolgozói összetételnek megfelelően. Az ebike-ok emellett testreszabhatóak a cég arculatának megfelelően.

Bicikliflottát építenél?

Milyen hatással van ez a munkahelyi kultúrára?

Az elektromos kerékpárok bevezetése a cafeteria programban javíthatja a vállalati képet és vonzóbbá teheti a céget a jelenlegi és leendő alkalmazottak számára. Az e-bike-ok biztosítása növeli emellett a dolgozók elégedettségét és hűségét a céghez. Emellett remek kikapcsolódási lehetőséget jelent a munkaidőn kívüli tekerés, mely pozitív hatással lehet a dolgozói teljesítményre is. 

Hosszú távú kilátások és lehetőségek

Egy ebike kínálata a cafetéria programban jelentős lépés a fenntartható és egészséges munkahelyi környezet felé. Ez a trend várhatóan növelni fogja a kerékpározás népszerűségét és hozzájárul a környezettudatos közlekedési szokások elterjedéséhez Magyarországon.

Összegzés

Az elektromos kerékpárok adómentes beszerzése céges juttatás céljából tehát kiváló lehetőséget nyújt a cégeknek a dolgozói elégedettség növelésére, a közlekedési költségek csökkentésére, és a fenntartható közlekedés elősegítésére. Ez a változás nemcsak a munkavállalóknak, hanem a munkaadóknak is előnyös, és jelentős pozitív hatással lehet a munkahelyi kultúrára és a vállalati imázsra.

TOP

Bevásárlókocsi 0